Sykkelferie

Mange velger de nordiske landene når de skal planlegge sykkelferie, og det er det flere grunner til. For det første får du veldig varierte naturopplevelser, alt fra kystens vakre småsteder til fjord og fjell i høyere strøk. I Norge finnes en rekke ruter, deriblant Rallarvegen som kombinerer sykkel med tog og store naturopplevelser.Er du ute etter en aktiv ferie, kan både Norge, Sverige og Danmark by på fine strekninger som kan tilbakelegges på to hjul. Spesielt Danmark har et godt utarbeidet nett av sykkelstier. Og fordelen med Danmark er at det er svært lite oppoverbakker, og landskapet passer således for hele familien.

Sykkelferie i byen

Stadig flere kommuner innfører sykkelstasjoner for allmenn bruk, spesielt i de store byene. Dette er ikke et gratis tilbud, men prisene for å bruke syklene er svært lave. Dette er den beste måten å virkelig oppleve sentrum og omegn på. Med sykkel kommer du deg fram overalt, og parkering er aldri et problem!I Oslo, Stockholm og København finnes flere slike sykkelstasjoner. Du plukker opp sykkelen på et sted og kan levere den tilbake et annet sted. Du kan for eksempel ta båten til København og ta deg inn til sentrum på to hjul med sykler fra havnens sykkelstasjon, og plassere sykkelen utenfor Tivoli eller andre severdigheter.

Skjærgårdsidyll fra sykkelsetet

Du kan også oppleve skjærgårdsidyll fra sykkelsetet ved å sykle langs Sveriges vestkyst. Bohuslän har en fantastisk kystnatur med små idylliske steder der du kan nyte ekte svensk skjærgårdsmat på ferden. Legger du turen innom for eksempel Lysekil kan du kombinere sykkelferien din med kajakkturer blant de idylliske holmene og skjærene.Uansett hvilket nordisk land du velger å legge sykkelferien til, finnes lokale arrangører som selger deg komplette sykkelpakker, slik at du ikke trenger å planlegge turen selv. Naturmessig har Norge svært mye å by på, med en svært variert natur. Sverige har en misunnelsesverdig skjærgård, mens Danmark oppfyller enhver reisendes behov og ønsker.

You may also like...